• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

De 3 bedste motivations tips

De 3 bedste motivations tips

Motivation er en sjov størrelse, især ift. træning. Rigtig MANGE får sat gang i motivationen til at begynde træningen i januar – hvilke I sikkert kan se i centret. Der er enorm aktivitet både på holdene og ude i centret.

Der findes 2 typer af motivation: en ydre og en indre motivation.

Den ydre motivation bliver ofte drevet at ydre faktorer; andre der roser en, en pokal, penge, præmier mm.

Den indre motivation, som ofte er den mest langtidsholdbare motivation til træning, er derimod noget vi stræber efter, fordi vi oplever noget der er godt og som føles rart for os. Det kan være velvære, fysisk forbedring, lykke mm. Altså en følelse.
Og det er netop de følelser, der gør at vi træner det samme igen og igen og igen… Det er de følelser der gør at træningen er værd at gennemføre.

Det er vigtigt at pointere, at motivation ikke bare kommer dumpende ned fra himlen. Du skal selv være med til at skabe motivationen. Så måske, er de første par uger i træningen ikke de sjoveste, men når du efter et par uger, lige mærker en ekstra gang efter, så bliver det helt sikkert sjovere og lettere.

3 bedste tips til at bibeholde motivationen.

Nu er du måske en af de rigtig mange mennesker, der har haft gang i motivationen her i januar. Så derfor vil vi give vores 3 bedste tips til at beholde den motivation – også i februar.

  1. Lav et træningsskema: Det kan måske godt lyde lidt kedeligt, men med lidt planlægning, kan det blive meget mere overskueligt at komme i hus med din træning. Tag kalenderen, din telefon eller lav dit helt egen skema på computeren, og planlæg hvad og hvornår du skal træne. Lav planen for en uge ad gangen, og planlæg det gerne sammen med resten af familien, så I ved hvem der skal hvad, og hvornår. Hold dig til planen! Derved skal du ikke bruge unødig energi på hele tiden at tænke over, hvornår og hvad du skal træne næste gang.
  • Søvn SKAL bare prioriteres: Den bedste energikilde kommer fra din søvn. Får du ikke sovet mellem 7-9 timer om natten, kan det gå ud over både din koncentration, dit humør, overskud, vægt og i værste tilfælde sundhedstilstand. Det er fristende at skære ned på søvnen for at nå det hele, men se din søvn som en investering. Får du den rigtige mængde søvn, arbejder du mere effektivt og har mere overskud til at realisere dine træningsmål.
  • Få lavet et træningsprogram: Få lavet en træningsplan af de professionelle. En plan du skal følge hver gang du er i centret, og en plan der løbende kan justeres jo stærkere og bedre du rent fysisk bliver. Det at have noget håndgribeligt at følge, giver dig ro i hovedet når du træner. Du skal ikke bruge unødvendige ressourcer, på hele tiden at finde på nye øvelser du skal lave. Derved gør du din træning mere effektiv, får hurtigere resultater (og den der følelse som vi snakkede om tidligere), og derved er det nemmere at bibeholde motivationen.

Punkt nummer 3, er rigtig vigtig for os. Det er vigtigt at vi ved at du får det rette træningsprogram, som er med til at motivere dig til at fortsætte. Desuden er det også enormt vigtigt, at vi ved at dine øvelser udføres korrekt og mest hensigtsmæssigt, så du opnår lige det DU vil med din træning.

I vores træningsteam, favner vi bredt. Vi har hver vores kompetencer, og kan derfor bedre skræddersy en træningsplan, der passer præcist til dine behov, hvad enten om du har skader, eller skal blive bedre rent fysisk, eller hvis den der følelse skal bestå – også efter januar.

KLIK HER, hvis du vil vide mere om de muligheder du har i TræningsHuset, for at få lavet en træningsplan tilpasset dig.

traeningshuset

Leave a Reply