• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

Hot Yoga hold

Hot Yoga hold

VARM BLID YOGA er hensyntagende yoga som udføres i vores 32-34 grader varme sal. Du vil opleve skånsomme, styrkende og strækkende øvelser, der har fokus på åndedræt, kropsholdning og afspænding. Vi arbejder på at lære vores krop at kende gennem roligt åndedræt, som har til formål at skabe indre ro og balance. Vi går dybere i bindevævet gennem længerevarende stræk, som skaber smidighed, men du vil også kunne opleve blide flows, som er med til at styrke din muskulatur. Varm blid yoga er for dig, der trænger til at komme ned i gear og afspænde kroppen. Måske har du nogle skavanker eller er nybegynder i yogaens verden. Instruktøren vil på dette hold give alternative øvelser, hvis du evt. har nogle skavanker, og der vil være fokus på grundig instruktion af de forskellige øvelser.
Som navnet antyder, er dette det mildeste og blideste hold vi tilbyder. Hvis du er ny indenfor yoga-verdenen, vil vi anbefale at du starter ud med dette hold, inden du går videre med Hot Hatha eller Hot Vinyasa.

VARM YIN YOGA er almindelig Yin Yoga i en opvarmet sal. Temperaturen øges i takt med undervisningen og ender på omkring 30 grader. Yin er ifølge gammel kinesisk filosofi yangs modsætning. I den vestlige verden lever de fleste af os et travlt, udadvendt liv. Alt dette er yangkvaliteter, mens yin står for det indadvendte, rolige og tilbagetrukne. Yin yoga består derfor af blide, dybe stræk, som holdes længe, ofte i flere minutter. Åndedrættet bruges aktivt. Det tillader musklerne at give slip på spændinger, og samtidig smidiggøres led og bindevæv. I yin yoga er der ikke fokus på at træne eller udfordre muskerne. Tværtimod handler det om at give musklerne og hele kroppen en tiltrængt åndehul og en mulighed for at give slip på spændinger og stress. Yin yoga er bedst på en kold krop, og alle kan være med.

HOT HATHA er klassisk Hatha yoga udført i vores 34-36 grader varme sal. Hatha er yogaens grundsten, og er godt til at lære basisstillingerne. Stillingerne og deres sammensætning varierer fra time til time, men vil altid blive udført i et roligt tempo, så du både får tid til at komme ordentligt ind i hver enkelt stilling og fordybe dig i stillingen. Hver stilling holdes i 5-8 vejrtrækninger. Hot Hatha er en mere fysisk krævende time, men dog stadig tilgængelige for alle, da alle stillinger nemt kan tilpasses den enkeltes niveau og dagsform. Holdet starter med lidt blid opvarmning, derefter udføres den mere fysisk krævende Hatha del, og til sidst afsluttes med 15-20 min. blid udstrækning og afslapning. Hot Hatha er velegnet til dig, som vil arbejde med styrke, balance og fokus, og til dig med skader i f.eks. håndled, skuldre og ryg. Holdet er både varmere og mere fysisk krævende end Varm Blid Yoga, men også mindre end Hot Vinyasa. Du kan både som nybegynder eller øvet yoga-udøver deltage på dette hold med stor succes.

HOT VINYASA er en fysisk krævende og dynamisk time udført i vores 36-38 grader varme sal. Vinyasa betyder Flow. Her vil du opleve et flow og en bevægelse i kroppen i takt med åndedrættet. Yogastillingerne holdes i 1-3 vejrtrækninger, og den måde stillingerne sættes sammen på vil variere fra time til time. Du vil få pulsen op, og blive udfordret på både din fysiske og mentale udholdenhed, balance, koncentration og åndedrætsbevidsthed. Holdet starter med lidt blid opvarmning, derefter udføres den mere fysisk krævende Vinyasa del, og til sidst afsluttes med 15-20 min. blid udstrækning og afslapning. Det kræver ikke forudgående kendskab til yoga at deltage på Hot Vinyasa, men holdet kan være fysisk udfordrende. Hot Vinyasa er det varmeste og mest krævende hold, rent fysisk, på vores Hot Yoga plan. Her kommer fysikken virkelig på prøve. Men er kroppen klar, så er det her holdet du skal vælge.

HOT YOGA MIX er vores søndagshold. Her kan du opleve at blive mødt af forskellige typer af Hot Yoga, udført på forskellige måder. Holdet er med skiftende instruktører, så det vil blive en ny oplevelse hver gang.

OBS: selvom holdende er fysisk krævende på forskellige niveauer, vil du som deltager, få noget forskelligt ud af hver type Hot Yoga.