• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

Undgå skader på næste års skiferie

Undgå skader på næste års skiferie

Det er især vores knæ og ledbånd det går ud over, når vi er på skiferie. Men vi vi kan træne os til at undgå disse skader.


Hvert år er der mange der tager er afsted på skiferie. Desværre er der mange der ikke har forberedt fysikken til at tage afsted, hvilket vi ser i centret. Ømme muskler, træthed og skader er der flere der har henvendt sig med i løbet af den sidste uges tid.


Ifølge Lene Gildbjerg, fysioterapeut i TræningsHuset, kan rigtig mange undgå skiskader, hvis vi træner kroppen, inden vi tager på skiferie. For hvis du er i form, reduceres risikoen for skader også.


“En skiferie byder på fysisk aktivitet hver dag. Hvis du ikke normalt er aktiv i din dagligdag, er det vigtigt at forberede kroppen. Ellers er du i risikozonen for overbelastning eller mere alvorlige skader på din skiferie”, fortæller Lene Gildbjerg.


“Hvis du er i god form, har du typisk stærkere muskler og øget smidighed, end hvis du ikke var. Dette er med til at gøre risikoen mindre for forstuvninger, vrid og overbelastning af muskulaturen. Din udholdenhed og reaktionsevne er også bedre hvis du er i god form, reducerer risikoen for fald”.


Hun anbefaler at man går i gang med træningen 1-2 måneder før, men at det selvfølgelig altid er en god ting at træne, lige meget om man skal på skiferie eller ej.


7 geniale øvelser inden skiferien.

TræningsHusets bud på øvelser inden skiferien, kan du se i filmen herunder.

Læs også om Jakobs oplevelse på hans sidste skiferie – efter han har trænet.

Jakob er en af de mange der lige har været på skiferie. Han har siden sidste skiferie trænet meget – hvilket vi kan skrive under på! Han fortæller herefter ferien, at han tydeligt kunne mærke at træningen har haft effekt på hans skiløb:

  • Han oplever ikke at benene syrer til på samme måde som tidligere.
  • Hans udholdenhed er betydelig forbedret.
  • Han føler sig stærkere, så han kunne løbe på ski en HEL dag.

Jakob fortæller, at han selvfølgelig er træt i kroppen efter en hel uge på ski, med ungerne som har et enormt energiniveau! Men også at han ville have været helt ødelagt i kroppen, måske endda fået skader, hvis han ikke havde trænet som han har gjort.

traeningshuset

2 comments so far

Inger Højbjerg ChristensenPosted on4:52 pm - feb 22, 2020

Det er desværre for sent i år, men kunne i ikke sende det til medlemmerne i december 2020, så skaderne i 2021 undgås 🙂

Leave a Reply