• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

Selvstændig træning – hvorfor?

Selvstændig træning – hvorfor?

Gitte er 56 år, og har i flere år trænet i TræningsHuset, hvor hun har fulgt hendes eget træningsprogram. Læse Gittes historie her:

For år tilbage blev jeg sendt ud til TræningsHuset af kommunen, med henblik på genoptræning af min skulder. Jeg ville aldrig have drømt om at tage HELT til Lind for at træne. Jeg bor i Haunstrup, så det var slet ikke i mine tanker at skulle køre den lange vej.

Jeg havde en frygt om at blive sendt ud til et lille mørk, og klaustrofobisk træningscenter, hvor jeg ville føle mig udstillet. Min forestilling var, at der var seje piger og pumpede fyre, der ville overbeglo mig, og jeg ville slet ikke føle mig velkommen. Men virkeligheden var en hel anden…

Jeg blev blæst helt bagover, da jeg trådte ind i de store lyse og rummelige lokaler. Jeg blev mødt af smil og venlighed, både fra ansatte og andre medlemmer. Jeg fornemmede hurtigt at atmosfæren var glad, hyggelig og der var alle typer af mennesker i centret. Tynde, tykke, gamle, unge, trænede og utrænede. Desuden var der pænt og rent, og jeg følte mig slet ikke udstillet og der var ingen der gloede på mig. Der blev taget godt imod mig, både af medlemmer, personale og alle de andre der var tilknyttet kommunens genoptræningsforløb. Der var altid en god stemning, og der var plads til at hygge, drikke kaffe og få sig en god snak med de andre, når man lige trængte til en pause fra træningen.

Da mit genoptræningsforløb havde nået sin ende, blev jeg medlem af TræningsHuset. Jeg kunne slet ikke se hvorfor jeg ikke skulle. Der er altid en at snakke med om træning eller de små ting i livet, og det er vigtigt for mig, at jeg føler et socialt nærvær når jeg træner. Det skal der være plads til, ellers kommer jeg ikke afsted. Jeg har tendens til depression, så nogle gange er det RIGTIG svært at komme afsted. Men hvis jeg har været længe væk fra træningen, så er der lige et par af de andre som træner på samme tid som jeg, der sender en sms, og hører hvor jeg bliver af. Det er ofte medvirkende til at jeg kommer afsted, og så kan jeg virkelig mærke hvad træning gør for ens psyke. Jeg bliver mere glad og frisk, og føler et større overskud når jeg har været afsted.

Jeg har i dag mit personlige træningsprogram, som jeg træner når jeg har lyst. Der er gode åbningstider, så jeg kan planlægge min træning, efter hvad der ellers lige er på programmet i løbet af ugen. Det er også rigtig dejligt at kunne deltage på de forskellige hold, for at få en variation i min træning. Især genoptræningsholdene har været gode for mig. Jeg glæder mig især til GOP Nakke/Skulder holdet starter op. Jeg har endda fået tilpasset mine arbejdstider efter det, så jeg kan deltage. Det er også vigtigt for mig at alt er samlet 1 sted. Jeg kan træne, gå til genoptræning og få fysioterapeutisk behandling samme sted.

Når jeg i dag kigger tilbage, er jeg enormt taknemmelig for at være blevet ”tvunget” afsted af kommunen. Jeg ville aldrig selv have tænkte tanken om at køre den LANGE vej fra Haunstrup til Lind, for at træne, og jeg ville nok være ”tabt” og sidde derhjemme og ingenting kunne. Men den lange vej, er jo slet ikke så lang. Der er motorvej hele vejen, og masser af parkeringspladser lige ved døren. Om jeg skal til Lind eller ind til midtbyen, er det samme. Men jeg sparer i hvert fald tiden, på at lede efter en parkeringsplads, for dem er der masser af.

Få her de 5 største fordele ved at træne fitness:

  1. Du styrker din krop og dine knogler ved regelmæssig fitness træning. I takt med at alderen stiger, så falder din muskelmasse. Det kræver træning at beholde din muskelmasse, så du kan slippe for en træt ryg, så du kan spille fodbold med børn/børnebørn og så er der en stor chance for at du eks. kan slippe for knogleskørhed hvis du træner.
  2. Fitnesstræning er sundt for kroppen, og kan gøre at du sover bedre om natten. Derved øger du dit energiniveau og undgår at gå kold foran fjernsynet kl 19.00. Desuden kan din fordøjelse blive forbedret, du øger din forbrænding og du kan også løsne op for spændinger
  3. Træning øger dit velvære. Så selv omdiskuterede måske ikke taber dig eller går ned i tøjstørrelser, så kan det helt sikkert mærkes på dit humør og din udstråling.
  4. Træn når det passer dig. Ved at træne fitness har du bedre mulighed for at bestemme hvornår du træner. Hvis det den ene dag passer dig fra morgenen af, og den anden dag er det bedre sent aften, så kan du bare gøre det. Du er ikke afhængig af at møde op til et bestemt tidspunkt.
  5. Din træning kan tilpasses dig. Du har mulighed for at få lavet et træningsprogram, som er specielt skræddersyet til dig og dine behov. Derved får du den mest effektive træning og opnår de største resultater.

I TræningsHuset opnår du alle ovenstående fordele. Vi har gode åbningstider, så du kan træne fra kl 5.00 om morgenen og helt indtil kl. 22.00. Og du bestemmer helt selv hvornår du kommer på dagen. 

Vi har mange super dygtige, kompetente og veluddannede instruktører, personlige trænere og fysioterapeuter, der kan sørge for at vejlede dig, så du får det mest optimale ud at din træning. Vi kan også sørge for at følge op på din træning eller lave et personligt forløb, så du hele tiden kan udvikle dig. Vi kan i fællesskab sørge for at du kommer tættere på dit mål, og bliver en bedre og stærkere udgave af DIG SELV.

Der er altid plads til hygge og socialt samvær i TræningsHuset, og vi giver gerne en kop kaffe (du må ovenikøbet selv lave den).

Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere (info@traeningshuset-lind.dk), og du kan også læse mere HER

traeningshuset

Leave a Reply