Til 4 personer:
Laks:
4 stykker laksefilet
Timian, salt og peber
Kartoffelbåde:
12 små kartofler
1 tsk. Paprika
1 tsk. Hvidløgspulver
Salt
Lidt olie
Salat:
½ spidskål
½ agurk
10 cherrytomater
3 spsk. Feta
”Sovs:
1½ dl. Græsk yoghurt
1 håndfuld frisk purløg (klippet)
Saft fra ½ citron
Salt og peber
Opskrift:
Laks: Krydr laksen med krydderierne. Steges på grillen med skindsiden nedad, indtil den næsten er stegt igennem (ca. 8-10 minutter). Herefter vendes laksen med skindsiden opad, og steges i cirka 1 minut.
Kartoffelbåde: Skræl kartoflerne og skær dem ud i både. Kom olie og krydderier i en plastpose og hæld kartoflerne i posen. Sørg for at krydderiblandingen er fordelt over alle kartofler. Hæld kartoflerne i en foliebakke og kom bakken på grillen. Kartoflerne skal have mellem 40 og 50 minutter, alt efter størrelse. Husk at rør rundt i kartoflerne en gang i mellem, så de ikke brænder på. Det kan være en fordel at koge kartoflerne inden, så skal de kun have 15 minutter på grillen. .
Salat: Skær alle grøntsagerne ud i tern og tilføj feta.
”Sovs”: Bland ingredienserne og smag til med salt og peber