• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

Laks med kartoffelbåde på grill

Laks med kartoffelbåde på grill

 



Til 4 personer:

Laks:

4 stykker laksefilet

Timian, salt og peber

Kartoffelbåde:

12 små kartofler

1 tsk. Paprika

1 tsk. Hvidløgspulver

Salt

Lidt olie

Salat:

½ spidskål

½ agurk

10 cherrytomater

3 spsk. Feta

”Sovs:

1½ dl. Græsk yoghurt

1 håndfuld frisk purløg (klippet)

Saft fra ½ citron

Salt og peber


Opskrift:

Laks: Krydr laksen med krydderierne. Steges på grillen med skindsiden nedad, indtil den næsten er stegt igennem (ca. 8-10 minutter). Herefter vendes laksen med skindsiden opad, og steges i cirka 1 minut.

Kartoffelbåde: Skræl kartoflerne og skær dem ud i både. Kom olie og krydderier i en plastpose og hæld kartoflerne i posen. Sørg for at krydderiblandingen er fordelt over alle kartofler. Hæld kartoflerne i en foliebakke og kom bakken på grillen. Kartoflerne skal have mellem 40 og 50 minutter, alt efter størrelse. Husk at rør rundt i kartoflerne en gang i mellem, så de ikke brænder på. Det kan være en fordel at koge kartoflerne inden, så skal de kun have 15 minutter på grillen. .

Salat: Skær alle grøntsagerne ud i tern og tilføj feta.

”Sovs”: Bland ingredienserne og smag til med salt og peber


 

traeningshuset

Leave a Reply