• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

Kom godt i gang med din træning.

Kom godt i gang med din træning.

Nu har vi ramt januar, og du har taget beslutningen om, at du skal til at træne. Men hvor skal du egentligt begynde? Her er vores forslag, og introduktion til hold og træning i maskiner, så du kan få en god start på 2020.

Introduktion til træningscentret.

Det allersværeste (for mange), er ikke hvordan du løfter vægten korrekt, eller hvordan cyklen indstilles på en BIKE time. Det sværeste er faktisk bare et enkelt lille skridt… Nemlig det første skridt ind i centret. Så snart skridtet er taget, og du finder ud af at det faktisk ikke er farligt, så skal vi tage det næste skridt. 

Næste skridt er at finde ud af hvad du vil træne.

Hos os har du flere muligheder:

  • Konditionstræning
  • Styrketræning
  • Holdtræning
  • Genoptræning
  • Eller lidt af det hele

Som nybegynder:

Vi anbefaler at du træner 2-3 gange om ugen til en start, og ikke mere end 45-60 minutter pr. gang. Det er vigtigt for os at du kommer godt i gang og laver øvelserne korrekte. Vi anbefaler derfor altid at du får lavet et træningsprogram, når det er første gang du træner. Hvis du vil starte på en nem måde, anbefaler vi at du træner i vores cirkeltræningsmaskiner. De er nemme at bruge, og skal ikke indstilles, så du kan i princippet bare gå i gang med det samme. Husk dog, altid at varme op – gerne på et gå/løbebånd, en crosstrainer eller i romaskinen, så hele kroppen bliver varmet igennem. Vi anbefaler at du varmer op i 10-20 minutter og styrketræner i 30-40 minutter.

Holdtræning er også en god måde at komme i gang på. Her er der altid en dygtig instruktør der vejleder dig gennem hele timen. På den måde, slipper du får at planlægge din træning, og hvad du skal lave når du først er i centret. Nogle gange er det rigtig rart at der er en anden der tænker for en, så du helt kan slå hjernen fra, og gøre noget godt for dig.

Alle vores hold er begynder-venlige, du skal bare lige give instruktøren et praj om at du er ny, og evt. hvis du har nogle restriktioner ift. skader. Vores dygtige instruktører kan altid finde alternative øvelser, så alle kan være med. Prøv lidt forskellige hold, så du både prøver styrketræning og konditionstræning. Her er et par hold, vi anbefaler at du kan starte med:

Vi anbefaler også:

  1. Gør dig klart, hvorfor du er i træningscentret. Er det for at være social eller for at træne. Hvis du kan hyggesnakke konstant, mens du træner, er intensiteten eller belastningen sikkert ikke hård nok, og så skal du nok træne lidt længere tid, for at få det optimale ud af træningen. Er du forpustet og kan ikke snakke, så har du ramt intensiteten rigtig godt.
  2. Træn ikke hver dag, men hver anden eller tredje. Det giver musklerne ro mellem dine træningsdage, og kroppen får lov til at restituere og blive klar.
  3. Planlæg din træning 1 uge ad gangen. Skriv aftalerne ind i din kalender, så træningen bliver prioriteret. Nu har du en vigtig aftale med dig selv, som ikke kan aflyses. Er du lidt træt en dag, så tænk på, hvor glad og stolt du er, når træningen er overstået, og hvor meget energi du faktisk får af at træne. 

Er du i tvivl om det mindste, skal du tage fat i en af os, så vi kan få dig og din træning på rette spor.

Husk, hvis du endnu ikke er medlem, træner du GRATIS i januar, hvis du melder dig inden den 15/1/20.

traeningshuset

Leave a Reply