• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

Hvorfor daler min træningsmotivation nu?

Hvorfor daler min træningsmotivation nu?

En ting er at finde motivation til at komme igang med træning. Det går rigtig godt for mange efter nytår.

En anden ting er at beholde motivationen…

Efter 6-8 uger begynder motivationen at være nedadgående for mange. Du er måske en af dem, der så små er begyndt at falde tilbage i gamle vaner, og ikke kommer afsted så meget som du gjorde i starten af januar.

Hvad søren gør man, hvis man havner i en sådan situation?

Som udgangspunkt vil vi sige, at det er meget normalt at motivationen ikke er på det højeste konstant, men at den kører lidt op og ned. Det er fantastisk, når motivationen er i top, men det er helt normalt hvis den daler engang i mellem. Hvis man vil forsøge at undgå tilbagefald og holde motivationen i live, skal man finde nogle strategiske rigtige og praktiske hjælpemidler.

HER FÅR DU 6 GODE TIPS TIL AT BIBEHOLDE MOTIVATIONEN:

  1. Tag lige et kig på hvordan du sover. Sover du nok (ca. 7-8 timer om natten) og sover du godt? Du kan måske optimere din søvnkvalitet. F.eks. ved at sove i et mørk og køligt lokale eller undgå koffein efter kl. 16.00. Hvis din søvn ikke er god, kan du føle dig træt, uoplagt, energiforladt, og træning er det sidste du tænker på.
  2. Find ud af hvad der driver dig. Træning skal være drevet af lyst, så find ud af hvad du har lyst til. Er det holdtræning, tung styrketræning, personlig træning eller noget helt andet. Men det vigtigste er at du gør det du har LYST til.
  3. Sæt dig et mål eller et delmål. Det her er en af de punkter vi har skrevet om før, men det er fordi det er enormt vigtig ift. din træning og din motivation. Hvis der ikke er en mening med det du gør, så er det svært at slæbe sig afsted. Men hvis der er en guldkrukke for enden af regnbuen, så er det lidt lettere. Er målet f.eks. 10 kilos vægttab, så kunne dit delmål måske være at du skal tabe 2-3 kilo pr. måned. Urealistiske mål når man ikke og så man mister motivationen. Sæt realistiske og overkommelige mål, som du kan nå, så bevarer du motivationen!
  4. Lyt til musik mens du træner. Træning til musik kan øge motivationen og forbedre præstationen. Hvis vores radiokanal ikke lige er det, der gør det for dig, så brug hovedtelefoner og lyt til din egen favoritmusik.
  5. Se en film eller en serie. Det skal med, for det er en mulighed for mange. Normalt er det ikke det vi råder til, fordi man ikke kan få fuldt udbytte af træningen, hvis ikke man er koncentreret. Men hvis det er det der gør at du kommer ned og står på en crosstrainer i en halv time, så er de til trods MEGET BEDRE end hvis du ikke kommer afsted. Så tag IPadden under armen og hørebøffer i ørerne, så går tiden hurtigere. Og måske bliver du lige lidt længere nu når du alligevel er kommet afsted.
  6. Test dig selv. Lav en simpel før test, for du kan teste dig selv igen på et senere tidspunkt. På den måde, har du altid noget du kan opnå ved at bibeholde din træning. F.eks. mål din talje og se om den bliver mindre. Hvor langt kan du gå/løbe på 20 minutter, og arbejd så på at slå rekorden. Hvor mange kan du løfte, hvor højt kan du hoppe og meget mere. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan teste dig i og blive bedre til.
traeningshuset

Leave a Reply