• +45 93 89 74 00
  • info@traeningshuset-lind.dk

Holdtræning kan være skræmmende.

Holdtræning kan være skræmmende.

Vi hører flere sige, at de synes at det er skræmmende at komme på et hold, og der er faktisk flere der vælger det fra, fordi de synes at det er grænseoverskridende. Det vi hører, er at de frygter, at alle kigger på en, fordi man måske ikke er i sit livs form. At man ikke kan finde ud af øvelserne fordi man er ny, og at instruktøren synes at man er lidt af en klovn.

Vi fortæller ofte, at det faktisk ikke er sådan det forholder sig. Ingen kigger på nogen, alle passer sig selv, og instruktøren tænker ikke noget om en – ud over at det er mega fedt, at der kommer nye medlemmer på deres hold.

Den respons vi nogle gange får, kan være: ”det kan I jo sagtens sige”…

Så derfor vil Mette (et rigtig dejligt medlem), fortælle om hvorfor hun synes at holdtræning er den fedeste træningsform for hende.

Mette, 39 år.

Holdtræning i alle afskygninger, er bare den bedste træning for mig. Men jeg er nu mest til den type træning, hvor der er høj puls og sveden bare hagler af mig. Jeg elsker at træne på hold, for der kan jeg komme, slå hjernen fra, og lade instruktøren guide mig igennem timen. På den måde behøver jeg ikke tage stilling til, hvilken øvelse jeg skal lave næste gang.

Hold træning er mit frirum, MIG-tid og på samme tid også social tid. Det kan bare det hele. Jeg synes det er så fedt at træne sammen med andre, selvom jeg egentlig bare passer mig selv og min egen træning. Jeg tænker ikke så meget over hvad de andre laver, men holdtræning gør at jeg presser mig selv lidt mere – for hvis de andre gør det, så gør jeg jo også. Og når instruktøren siger, ”vi tager lige 2 mere”, så gør jeg det også, hvilket jeg sandsynligvis ikke havde gjort hvis jeg trænede alene.

Holdtræning er bare fedt, og hvis man ikke har prøvet det, så vil jeg anbefale at gøre det.

4 myter om holdtræning

1 – De andre kigger på mig!

Vi oplever at det kan være grænseoverskridende for mange (især kvinder), den første gang de skal deltage på et hold. Ofte har de en forestilling om at alle andre vil kigge underligt på en, at de andre deltagere griner af en når man ikke lige udfører øvelserne helt korrekt den første gang.

Når man kommer på et hold, vil de andre deltagere som er kommet der i en længere periode, måske ligge mærke til at du er ny på holdet. Men derfra, vil de passe sig selv. De er jo kommet for at træne, og vil koncentrere sig om det. Husk, de har også haft ”en første gang”. Instruktøren vil nok også lægge mærke til at du er ny, men så bliver du budt velkommen og han/hun vil så gerne have at du kommer igen i næste uge, så han/hun sørger for at du (og alle de andre), får en super sjov og effektiv træning.

2 – Man skal være i god form inden man kan deltage på et hold!

Intensiteten på de forskellige hold er forskellige. Nogle kræver høj puls, andre hold er der mere fokus på styrken og andre er mere skånsomme og har fokus på små muskler og smidighed. 

Det handler om at DU bestemmer dig for hvilken type træning du er til, og hvad du vil have fokus på. Det handler ikke om hvor god form alle andre er i, men det handler om DIG! 

Der er stor forskel på styrke, størrelse og form på deltagerne på holdene, men alle er der af samme grund: VI SKAL TRÆNE! Det er ikke et must at være i god form når du deltager på hold, men det er et must at du kommer, så vi kan gøre DIG bedre. 

Den bedste træning, er den der bliver gjort.

3 – Cirkeltræning er kun for pensionister!

Hmm… Nej. Cirkeltræning er for alle og kan være ret effektiv.

I centret har vi 2 typer for cirkeltræning. Den ene er hvor man træner i maskiner i en cirkel. Man sætter sig ved 1 maskine, og så træner man i 1 minut, derefter har man 15 sekunder til at skifte til næste maskine. Det betyder at du hele tiden er i gang, og holder træningsintensiteten oppe gennem din træning. 15-20 minutters opvarmning og 2-3 omgange i cirklen, så har du fået en super hurtig og effektiv træning.

Den anden mulighed for cirkeltræning er på hold. Her er cirkeltræningen mere brugt som intervaltræning med høj intensitet. Igen træner man i en cirkel, men øvelserne er med vægte, kasser man hopper op på eller med kroppens egen vægt. Træningen her er højintensitet, men alle kan være med. Instruktøren er SÅ fantastisk til at sørge for at øvelserne kan tilpasses den enkelte.  

4 – Holdtræning er kun for kvinder!

Igen, NEJ! 

Mænd til en Stram Op, Yoga eller Puls/styrke time, er et sjældent syn. Mændene vil nemlig hellere træne selv end på et af de mange hold. Der er faktisk overraskende få mænd på de mange hold. BIKE hold, er den eneste holdtype hvor vi ser at fordelingen af mænd og kvinder er nogenlunde lige fordelt. Men mænd kan faktisk få lige så stort udbytte ud af holdtræning som kvinder kan.

Der er forskellige undersøgelser der viser, at sandsynligheden for at man får opbygget og fastholdt gode vaner med regelmæssig træning, bliver markant større, hvis man deltagere på holdtræning. Årsagen er, at man ofte har tendens til at kombinere flere hold og træningstyper, og derved træner varieret. Det gør at træningen ikke bliver kedelig. 

Hermed et opråb/udfordring til alle mænd – KOM MED PÅ HOLDTRÆNING!

Hold i TræningsHuset.

Vi har et bredt udvalg af hold i centret, og der er plads til alle – nye, gamle, mænd og kvinder. Vi har alt fra det stille og rolige Yoga hold til en BIKE time med høj puls, Genoptræningshold med fokus på skader og skavanker og meget, meget mere…

Det bedste af det hele er, at der er plads til alle, og alle kan være med.

Se vores store udvalg her: https://traeningshuset-lind.dk/holdbeskrivelse/

Hvis du har et medlemskab med fri holdtræning, kan du benytte ALLE hold i centret. Hvis du har lyst til at prøve et af holdende, inden du beslutter dig for tilmelding, så send os en mail, så sørger vi for at du bliver taget godt imod af en af vores dygtige og veluddannede instruktører. (info@traeningshuset-lind.dk)

traeningshuset

1 comment so far

Holger skytPosted on10:49 am - aug 16, 2019

Jeg er mand, men hel enig

Leave a Reply